Neem contact op

Bekijk onze FAQ

Customer Service form

JobisJob voor kandidaten

Hoe solliciteer ik op een vacature?

Door in de resultatenlijst op een mogelijk interessante vacature te klikken krijg je meer informatie over de betreffende vacature te zien. Klik vervolgens op de link "Solliciteren" en je wordt doorgeleid naar de site waaraan JobisJob de vacature heeft ontleend. Hoe je vervolgens het best kunt solliciteren verschilt per site. Je kunt dus niet rechtstreeks via JobisJob solliciteren!
Voor vacatures waarvan wij de sollicitatiepagina niet kunnen vinden is het raadzaam het "Hoe te solliciteren" onderdeel door te lezen.
Solliciteren op een vacature die je hebt gevonden via JobisJob vindt altijd plaats buiten de JobisJob website, namelijk op de site waaraan JobisJob de vacature heeft ontleend. Hoe je kunt reageren op een vacature die je hebt gevonden via JobisJob kan dus per vacature totaal verschillen en is afhankelijk van de site of organisatie die de vacature aanbiedt. JobisJob kan je op dit gebied dus helaas niet assisteren.

Waar kan ik mijn cv naar toe sturen en kan ik deze uploaden?

Verstuur geen cv's naar JobisJob. Wij hebben geen cv database, dus het versturen of uploaden van cv's is niet mogelijk.
Om te solliciteren kun je het beste de site waaraan JobisJob de vacature heeft ontleend goed doornemen. Ongetwijfeld vind je daar instructies hoe je op de betreffende vacature kunt solliciteren en hoe je je cv mee kunt sturen.
JobisJob is een zoekmachine en we genereren de zoekresultaten automatisch via verschillende bronnen. Wij hebben dus geen verdere informatie over de betreffende vacatures of organisaties die de vacatures aanbieden. Het heeft daarom geen zin je cv naar ons toe te sturen.

Hoe kan ik een Vacature Alert opheffen?

JobisJob kan een Vacature Alert niet voor je opheffen.
Als je een Vacature Alert wilt opheffen hoef je alleen op de afmeldingslink te klikken die onderaan iedere Vacature Alert wordt meegestuurd.
Mocht deze link onverhoopt niet werken dan kun je de url-code die wordt meegestuurd in je browser kopiëren. Door vervolgens op enter te drukken verdwijnt de Vacature Alert.
Geregistreerde gebruikers hebben een extra optie om Vacature Alerts aan te maken, aan te passen of te verwijderen vanuit hun profiel. Hiervoor ga je naar "Mijn Vacatures" om vervolgens door te klikken naar "Mijn Vacature Alerts". Hier vind je een overzicht van alle alerts die je hebt aangemaakt en kun je ze één voor één aanpassen of verwijderen.

Hoe kan ik een Vacature Alert aanpassen?

JobisJob kan Vacature Alerts niet voor je aanpassen.
Mocht je een Vacature Alert willen aanpassen dan kun je dit doen door naar de onderkant van de Vacature Alert te scrollen. Daar staat de link "Alert aanpassen". Door op deze link te klikken wordt de combinatie van zoektermen die je gebruikt hebt bij het aanmaken van het alert weergegeven. Deze kun je vervolgens naar je eigen wensen aanpassen.
Geregistreerde gebruikers kunnen ook gebruikmaken van "Mijn Vacature Alerts". Deze optie vind je binnen de afdeling "Mijn Vacatures" op de JobisJob internetsite. Hier vind je een duidelijk overzicht van de verschillende Vacature Alerts die je hebt ingesteld en een uitgebreid scala aan tools om de alerts aan te passen.

Hoe kan ik via e-mail op de hoogte worden gehouden van nieuwe vacatures?

Wij kunnen je dagelijks of wekelijks op de hoogte houden van nieuwe vacatures die aan jouw zoekcriteria voldoen. Daarvoor hoef je alleen:

  1. Een zoekopdracht uit te voeren.
  2. Eventueel kun je de zoekopdracht eerst verfijnen door de verschillende categorieën in de linkerkolom te gebruiken.
  3. Klik op "creëer e-mail alert".
  4. Voer het e-mailadres in waarop je de vacatures wilt ontvangen (niet noodzakelijk voor geregistreerde gebruikers).
  5. Klik vervolgens op de bevestigingslink in de e-mail die je van JobisJob zult ontvangen (niet noodzakelijk voor geregistreerde gebruikers).

Als je al e-mail alerts ontvangt dan kun je vanuit een e-mail alert een extra Vacature Alert aanmaken door op de link "maak een nieuw alert aan" te klikken.
Geregistreerde gebruikers kunnen Vacature Alerts stopzetten, de frequentie aanpassen of het e-mailadres aanpassen in het onderdeel "Mijn Alerts" van de JobisJob internetsite.
Verder kun je iedere Vacature Alert eenvoudig stopzetten door op de afmeldingslink te klikken die met iedere alert wordt meegestuurd. Dit geldt zowel voor geregistreerde als voor niet-geregistreerde gebruikers.


Zie alle FAQs voor werkzoekenden

JobisJob voor werkgevers

Wat kost het plaatsen van vacatures op JobisJob?

Bekijk alle prijzen en kortingen hier.

Hoe kunnen kandidaten reageren op vacatures die ik plaats op JobisJob?

Kandidaten zullen contact met je opnemen aan de hand van de gegevens die je in het veld "Contactgegevens" hebt opgegeven of via de website die je in het veld "URL vacature" hebt vermeld.
Heb je een e-mailadres opgegeven, dan ontvang je elke keer dat een gebruiker op jouw vacature solliciteert, een e-mail alert van JobisJob met CV en sollicitatiebrief van de kandidaat.

Worden mijn vacatures direct geplaatst?

Elke nieuwe of bewerkte advertentie wordt normaal gesproken binnen een paar uur na plaatsing weergegeven. Advertenties worden beoordeeld op inhoud en kunnen afgewezen worden als ze niet aan onze kwaliteitstandaarden voldoen.

Welke vacatures zijn niet welkom?

Plaatst u a.u.b. geen vacatures voor:
  • Thuiswerk
  • Vrijwilligerswerk
  • Werk uitsluitend op commissiebasis
  • Vacatures die een financiële investering vereisen van de werkzoekende
Meer informatie hierover vindt u in onze Algemene voorwaarden

Hoe plaats ik aantrekkelijke vacatures om meer kandidaten te werven?


Zie alle FAQs voor recruiters